• Реорганизација на економијата на 21-от век

  Реорганизација на економијата на 21-от век

  Маргарета Држениек-Хануз (Margareta Drzeniek-Hanouz) Повеќе
 • Кариерното советување и вработеноста: преку личен развој до поголеми можности

  Кариерното советување и вработеноста: преку личен развој до поголеми можности

  м-р Сашка Тодоровска Повеќе
 • Приватен и семеен живот на истополовите партнери во Република Македонија

  Приватен и семеен живот на истополовите партнери во Република Македонија

  доц. д-р Елена Игновска Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Подкаст
 • Алатки

„Паметното“ управување на градовите може да го подобри здравјето, безбедноста, екологијата и други аспекти поврзани со квалитетот на животот за 10-30 отсто.

Хоми Карас (Homi Kharas) и Јаана Ремес (Jaana Remes)

Единствен излез од целосниот колапс на системот е да профункционира кривичната одговорност и помирувањето.

д-р Јана Лозаноска

Однесувањето на Трамп е резултат на негови идеи, особено на неговите имплицитни филозофски заложби во врска со светскиот поредок.

Марк С. Вајнер (Mark S. Weiner)
Дали 2018 ќе биде најлошата година за капиталните инвестиции?
Суштински промени или популистички мерки во образованието?
Зошто токму сега ЕУ ги решава споровите на Балканот?
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Project Syndicate
image
Маргарета Држениек-Хануз (Margareta Drzeniek-Hanouz)
Кристалина Георгиева (Kristalina Georgieva) и Мари-Клод Бибо (Marie-Claude Bibeau)
Рамеш Такур (Ramesh Thakur)
Мајкл Хајзе (Michael Heise)
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници.
 

Kampanji od javen interes na MK nacin