Елизабета Секирарска е професор во СОУ „Перо Наков“ – Куманово. Активно работи на имплементација на современи интерактивни методи и техники во наставата и како обучувач и развивач на компјутерски алатки за работа во наставните предмети. Член е на уредувачкиот одбор на педагошката ревија „Воспитни крстопати“, каде објавува свои стручни трудови, од кои дел се наградени. Во 2013 година е прогласена за просветен работник на годината на државно ниво во категоријата средни училишта.

Македонските учебници го дерогираат образовниот систем

Елизабета Секирарска

sekirarska elizabetaСостојбите со македонското учебникарство и учебниците кои се користат во наставата станаа навистина драматични последниве години. Концепцијата на учебниците и вредностите кои им ги нудат на учениците сериозно го доведуваат во прашање нивниот квалитет. Сведоци сме на неквалитетни учебници, полни со погрешни факти, со неточни информации и со искривени вредности кои идеолошки индоктринираат цели генерации.

Recent Comments
Guest — Марија
Ова е мојата професорка!
Петок, 01 Април 2016 8:08 PM
Guest — Katerina B.
Koleshke, sekoja cest. Sekogas go kazuvate toa sto site go mislime, a retko koj se drznuva da go kaze. Se gledame na naredniot se... Read More
Сабота, 02 Април 2016 12:12 PM
Прочитај
6385 Кликови
2 Коментари
Поддржано од:       Имплементирано од:       Проект: