Кент Бусе (Kent Buse) е раководител на Секторот за стратегиски политички насоки на UNAIDS.

Лорел Спрејг (Laurel Sprague) е извршна директорка на Глобалната мрежа на луѓе кои живеат со ХИВ (Global Network of People Living with HIV).

СИДА, непреносливи болести и „организациската азбука“

Кент Бусе (Kent Buse) и Лорел Спрејг (Laurel Sprague)

Sprague BuseНепреносливите болести, како што се срцевите заболувања, удар, рак, дијабетес и хронични белодробни заболувања, се причината за 70% од сите смртни случаи. Постојат непобитни докази што потврдуваат дека употребата на тутун, неактивноста, нездравиот начин на исхрана и прекумерното консумирање алкохол ги зголемуваат шансите за прерана смрт од непренослива болест.

Повеќе
547 Кликови
0 Коментари
Поддржано од:       Имплементирано од:       Проект: