Милорад Стојмановски е новинар со тридецениско искуство, главно во печатените медиуми. Почнал како хонорарен соработник во Македонската телевизија, а првото вработување му е како спортски новинар во Вечер. По неколкугодишното искуство како уредник во магазинот „Скок“, заедно со колегите е еден од основачите на „Дневник“, во кој ги минува сите позиции, заклучно со позицијата заменик главен уредник. Има кусо работно искуство и со порталот „Спортмедиа“, а моментно работи во весникот „Слободен печат“. Долгогодишен дописник на странски спортски магазини, агенции и портали, како и член на Собранието на Македонскиот олимписки комитет. Известувал од повеќе значајни спортски настани, како Олимписките игри во Атина и светски и европски првенства во фудбал и кошарка.

„Чиста Македонија“ го извалка спортот

Милорад Стојмановски

Milorad Stojmanovki 200x250Со поддршката на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, спортскиот амбасадор Кире Лазаров покажа слаб дипломатски имунитет кон политиканството.

Recent Comments
Guest — Ѓорѓи Трипков
Дали спортистите го извалкаа спортот?Ѓорѓи Трипков Во државава постои сериозна интерференција на пласирани ставови во јавноста од... Read More
Вторник, 28 Март 2017 10:10 AM
Guest — Милорад Стојмановски
Дали г. Трипков ми го извалка блогот?Милорад СтојмановскиАко се појде од политичките определби на ВМРО-ДПМНЕ и на Граѓанската иниц... Read More
Четврток, 30 Март 2017 12:12 PM
Прочитај
2017 Кликови
2 Коментари
Поддржано од:       Имплементирано од:       Проект: