Светомир Шкариќ е пензиониран универзитетски професор по Уставно право на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Мирен премин на власта

проф. д-р Светомир Шкариќ                 

svetomir skarik 200x250Од изборите на 11 декември 2016 година произлезе новото парламентарно мнозинство од 67 пратеници. Тоа е нова власт во Република Македонија, наспроти опозицијата составена од 51 пратеник. Тоа е ,,добра аритметика“ која никој не може да ја побива, вклучувајќи го и Алберт Ајнштајн. Особено кога изборните резултати не се оспорени ниту од домашната ниту од меѓународната јавност.

Прочитај
10809 Кликови
0 Коментари
Поддржано од:       Имплементирано од:       Проект: