Мирен премин на власта

проф. д-р Светомир Шкариќ                 

svetomir skarik 200x250Од изборите на 11 декември 2016 година произлезе новото парламентарно мнозинство од 67 пратеници. Тоа е нова власт во Република Македонија, наспроти опозицијата составена од 51 пратеник. Тоа е ,,добра аритметика“ која никој не може да ја побива, вклучувајќи го и Алберт Ајнштајн. Особено кога изборните резултати не се оспорени ниту од домашната ниту од меѓународната јавност.

Прочитај
10809 Кликови
0 Коментари

Дали Груевски може да ни се повтори?

д-р Ненад Живановски

nenadПоразот на здравиот разум и агонијата на животот кои ни се случуваат последниве десетина години, кај многумина го поставуваат прашањето дали сето ова можело да се предвиди, па и да се спречи!? Барањето одговор како си го дозволивме ова, консеквентно води и до ново прашање дали истото може пак да ни се повтори.

 

Recent Comments
Guest — Igor
Одличен текст во кој се опфатени негативните аспекти на „Груевизмот“. Нема да коментираме дали има и други аспеки и дали се позити... Read More
Четврток, 07 Април 2016 8:08 AM
Guest — Nenad Zivanovski
@Igor: Sustinata na tekstot ne e da kvalifikuva koj e dobar, a koj ne da e vlast vo Makedonija. Problemot vo Makedonija ne e prior... Read More
Четврток, 07 Април 2016 1:01 PM
Guest — Александар
Како авторот не можел да најде причини за национализам во Македонија за мене е несфатливо. Всушност, толку е слеп што самите причи... Read More
Четврток, 07 Април 2016 6:06 PM
Прочитај
5116 Кликови
3 Коментари
Поддржано од:       Имплементирано од:       Проект: