МТВ1 во периодот од 21 до 29 ноември 2016 емитуваше најмногу прилози за предизборната кампања, а од другите се издвојуваат редовните активности на државните функционери и организацијата на изборите. Покривањето на изборната кампања се вршеше исклучиво со известување за активностите на кандидатите и не се отвори ниту една тема. Притоа, МТВ1 објави информации за сите 11 партии и коалиции што поднесоа кандидатски листи за парламентарните избори.

ИЗВЕШТАЈ - МКД  ENG        ЗАКЛУЧОЦИ - МКД  ENG     ИНФОГРАФИК-1       

mktv1 new1