МТВ2 во периодот од 21 до 29 ноември 2016 емитуваше најмногу прилози за предизборните активности на партиите, потоа следуваат прилозите кои се однесуваат на подготовка на изборите, за редовната работа на државните и локалните институции, работата на СЈО и за обвинувањата за концептот на двојазичност и федерализација. Во квантитативна смисла, ДУИ и функционерите се најзастапени, потоа ВМРО ДПМНЕ, коалицијата и функционерите од оваа партија, па СДСМ. Останатите помали опозициски парти и коалиции беа засташени во многу помал број прилози. Во квалитативна смисла, известувањето е анахроно без новинарски ангажман и без никаков критички пристап.

ИЗВЕШТАЈ - МКД  ENG          ЗАКЛУЧОЦИ - МКД  ENG     ИНФОГРАФИК-1        

MRT 2 new logo1