fbpx
 • Брзата храна во Македонија: вкусна и крцкава или сериозно штетна по здравјето?

  Брзата храна во Македонија: вкусна и крцкава или сериозно штетна по здравјето?

  Кристијан Фидановски Повеќе
 • Односот кон животните говори многу за општеството

  Односот кон животните говори многу за општеството

  Петар Андоновски, писател Повеќе
 • Дали проверката на подобност и одобрувањето на судии во Албанија ја приближува државата кон ЕУ?

  Дали проверката на подобност и одобрувањето на судии во Албанија ја приближува државата кон ЕУ?

  проф. д-р Рамадан Чипури Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Влог
 • Подкаст
 • Алатки

Политичките раководства мора да сфатат дека немаат комодитет да ги занемаруваат економските политики на сметка на политичките агенди.

проф. д-р Силвана Мојсовска

Владата се обидува со паушални мерки во наредниве две години да ја решава катастрофалната состојба на затруените македонски градови.

Југослава Дуковска

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката“ на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници...

Милорад Стојмановски
Односот кон животните говори многу за општеството
Скопје страда од постојано префрлање на топката
Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права
Дали политичарите и медиумите им пласираат привидна вистина на граѓаните?
Како до одговорно градење?
Дали 2018 ќе биде најлошата година за капиталните инвестиции?
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Регион
 • Project Syndicate
image
Кетрин Долан, Џули Хенеган и Габи Едлин
Маргарета Држениек-Хануз (Margareta Drzeniek-Hanouz)
Кристалина Георгиева (Kristalina Georgieva) и Мари-Клод Бибо (Marie-Claude Bibeau)
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Politička scena Balkana nalazi se u eri post-fact politike - stanje u kojem je izazivanje emocija kod birača važnije za kredibilitet nekog političara nego ideje, činjenice, konstruktivne strategije i sl.
 

Политичарите со своето поведение им ја украдоа улогата на сатиричарите. Не може да се направи хумор од хумореската која се одвива во живо. Изминатите години беа тежок период за политичката сатира, бидејќи традиционалните медиуми се затворени и уплашени, некои емисии исчезнаа, а тоа ги избрка сатиричарите на интернет. ResPublica видео подкаст со Сашо Кокаланов од порталот КозаНостра.нет и Бранко Огњановски, фронтменот на Фчерашни новости.