fbpx
 • Скопје страда од постојано префрлање на топката

  Скопје страда од постојано префрлање на топката

  Симона Спировска, актерка Повеќе
 • Неопходни се координирани и континуирани економски политики за раст на конкурентноста на македонската економија

  Неопходни се координирани и континуирани економски политики за раст на конкурентноста на македонската економија

  проф. д-р Силвана Мојсовска Повеќе
 • Стратегијата за намалување на загадувањето – недопустливо поигрување со здравјето на граѓаните

  Стратегијата за намалување на загадувањето – недопустливо поигрување со здравјето на граѓаните

  Југослава Дуковска Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Влог
 • Подкаст
 • Алатки

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката“ на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници...

Милорад Стојмановски

Билатералните историски комисии за првпат даваат можност во учебниците во Грција и Бугарија да пишува и за историјата на Македонците.

доц. д-р Петар Тодоров и доц. д-р Дарко Стојанов

Во Македонија има околу 21.000 деца со попреченост, а речиси половина од нив можеби не одат на училиште и имаат малку можности за игра и пријателство.

Бенџамин Перкс, претставник на УНИЦЕФ
Симона Спировска, актерка: Скопје страда од постојано префрлање на топката
Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права
Да се здружиме во борбата против корупцијата
Дали политичарите и медиумите им пласираат привидна вистина на граѓаните?
Како до одговорно градење?
Дали 2018 ќе биде најлошата година за капиталните инвестиции?
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Регион
 • Project Syndicate
image
проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ
Г’зим Висока (Gëzim Visoka)
Аида Рамусовиќ (Aida Ramusović)
image
Кетрин Долан, Џули Хенеган и Габи Едлин
Маргарета Држениек-Хануз (Margareta Drzeniek-Hanouz)
Кристалина Георгиева (Kristalina Georgieva) и Мари-Клод Бибо (Marie-Claude Bibeau)
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Економските политики мора да се водат независно од политичките циклуси/прашања и битен е нивниот континуитет зашто секое „ад хок“ дејствување може да вроди само со краткорочни резултати.
Politikat ekonomike patjetër duhet të udhëhiqen pavarësisht nga ciklet/çështjet politike dhe me rëndësi është vazhdimësia e tyre sepse çdo “ad hok” veprim mund të përcillet vetëm nga rezultate afatshkurtra.
Politička scena Balkana nalazi se u eri post-fact politike - stanje u kojem je izazivanje emocija kod birača važnije za kredibilitet nekog političara nego ideje, činjenice, konstruktivne strategije i sl.
 

Само 23 отсто од предвидените капитални инвестиции за оваа година се реализирани за осум месеци. Страшно ниско ниво, признава заменикот министер за економија Кире Наумов. Според него, капиталните инвестиции се предимензионираат бидејќи Владата сака да прикаже развоен буџет под притисок на гласачите кои „сакаат да видат здание уште утре“. Благица Петрески од Finance Think смета дека капиталните инвестиции се планираат на нереално остварливо ниво и притоа се опфаќаат секаков тип на инвестиции кои не се секогаш капитални.

Веб верзија

ТВ верзија