fbpx
 

Во наставните програми во основните и средните училишта многу малку се изучуваат еко-системите, проблемите со кои тие се соочуваат, начините за решавање и поттикнување на акција. Во влогот на РесПублика, биологот Кирил Арсовски Пржо укажува и на погрешното толкување на термините од областа на екологијата. Тој вели дека најчесто луѓето подразбираат чистење улици, урбана хигиена и сл., што го скратува нејзиното значење како наука, но и како неизоставен дел од живеењето на модерниот човек. Светли примери се амбициозните наставници, но и акциите и кампањите иницирани од граѓанскиот сектор.

Ni nedostasuva ekolosko obrazovanie
  • Блогирај +

    Приклучете се кон тимот соработници и предложете тема или испратeте текст, со Ваша фотографија и куса биографија на info@iks.edu.mk.Повеќе

  • Насоки +

    Текстовите треба да имаат помеѓу 900 и 1300 зборови и да бидат напишани во куси пасуси, во разбирлив и неформален стил. Повеќе

  • Преземи +

    Содржината на блогот е слободна за споделување и читателите можат да оставаат разумни и конструктивни коментари на блоговите. Повеќе

  • 1

 

 

 

 

Следете не