fbpx

Поврзување на граѓаните: дигитални комуникации во граѓанскиот сектор во Македонија

ВЕСТИ - ИНФО

13.12.17

Прегледи

iks civicaПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

10.30 ч., петок, 15 декември 2017

Сала Скала, Холидеј Ин

Институтот за комуникациски студии (ИКС), во рамки на проектот „ДигитАКТ: Комуницирање за промени“ организира прес-конференција која ќе се одржи на 15 декември (петок), 2017 година со почеток во 10.30 ч во хотел Холидеј Ин (сала Скала) во Скопје.

На прес-конференцијата ќе бидат презентирани клучните наоди од истражувањето „Поврзување на граѓаните: дигитални комуникации во граѓанскиот сектор во Македонија“ во која се анализираат капацитетите и ресурсите на граѓанските организации во однос на дигиталното комуницирање и начинот на кој тие ги користат дигитални алатки за да ги пренесат своите пораки до јавноста и целните групи.

На настанот ќе бидат претставени и граѓанските организации кои беа избрани на повикот за учество на обуки за ефикасно комуницирање со јавноста преку употреба на дигиталните медиуми.

Проектот е поддржан од Програмата за поддршка на граѓанското општество „Цивика мобилитас“.