fbpx

ResPublica започна соработка со Project Syndicate

ВЕСТИ - ИНФО

04.08.17

Прегледи

ResPublica започна соработка со Project Syndicate, глобалнатa веб платформа која објавува анализи од водечки светски иноватори во економијата, политиката, здравството, технологијата и културата. ResPublica ќе прави избор од нивните блоговите и ќе ги реобјавува на македонски јазик.

Project Syndicate објавува оригинални, висококвалитетни коментари за глобалната публика од истакнати политички лидери, креатори на политики, научници, бизнис лидери и граѓански активисти од целиот свет. Меѓу соработниците на веб платформата има 45 нобелови лауреати и 111 шефови на држави. На овој начин, таа поттикнува отворена граѓанска дебата за прашања од глобален интерес и им обезбедува на медиуми и на нивните читатели најсовремени анализи. Членството на Project Syndicate опфаќа речиси 500 медиуми во повеќе од 150 земји.

Коментарите и анализите на Project Syndicate можете да ги читате на www.project-syndicate.org.