fbpx

Архива

Билатералните теми не треба да бидат дел од преговарачкиот процес

21.06.22

Искреност, наместо молк бараат политичари и интелектуалци од Владата за францускиот предлог за надминување на бугарскотот вето. Што е предложено...

Бугарија ја симна маската на добри намери

21.04.22

Отворањето на бугарските културни центри во Битола и Охрид ги симнаа маските дека Бугарија се откажува од првобитните позиции и како балон ги...

Дали руската инвазија врз Украина ќе се прелее на Балканот?

04.04.22

Сликите од руско-украинскиот кофликт будат лоши сеќавања, но и страв кај луѓето од земјите од поранешна Југославија. Бомбардирањата, жртвите и...

Поскапувањето на струјата ќе ги стемни општините, спас се гледа во Владата

28.02.22

Владата да ги покрие високите сметки за електрична енергија на општините и да ги запише училиштата и општинските згради како домаќинства, бара...

Законски недоречености ќе го менуваат недела – неработен ден

06.02.22

163 контроли, 34 неправилности и многу нејаснотии по еден месец од спроведувањето на Законот за недела – неработен ден. Дали новите правила ќе...

30 години „лет во место“ за македонскиот туризам

05.01.22

Безидејност и почеток од крајот. Претседателот на ХОТАМ, Крсте Блажевски, во период на нова зимска сезона упатува на фактот дека ниту една влада во...

Нова сезона – стари проблеми за македонските ски центри

05.01.22

Од осамостојувањето на Македонија речиси секоја власт најавува инвестиции во нови скијачки центри. Заедничко за сите е што бомбастичните планови...

Ивица Милевски: Куп физибилити студии за македонските планини со „поминат рок“

05.01.22

Македонија може да се пофали со бројни физибилити студии за проекти на македонските планини кои завршиле во фиока. Се препраќаат идеи и стратегии...

Андоновски: Не смееме да брзаме во донесување на тешки одлуки за заштита на деца

24.12.21

„Од почетокот на пандемијата се носеа тешки одлуки, но пред секоја од нив имаше анализа.“ Педијатарот, Д-р Ангелчо Андоновски смета дека треба да...

Софијанова: Вакцинирање на деца против Ковид-19 е влог за здрава иднина

24.12.21

„Имунизацијата против витално загрозувачки болести што биле во минатото ги заборавивме затоа што ги имаме вакцините.“ Педијатарот Д-р Аспазија...