fbpx

Архива

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“

08.03.19

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите...

Псевдо политичарите носат вина за нездравото општество

28.02.19

Псевдо универзитетите кои се отворија во секое село ги донесоа т.н. инкубаторски интелектуалци подложни на влијанија....

Луѓето не треба да се плашат да одат на психотерапија

19.02.19

„Проблем е што не зборуваме за овие работи. Ние сме луѓе и кога имаме било каков проблем, кога нѐ боли заб - одиме на забар, ако...

Лицата со попреченост не сакаат сожалување

31.01.19

Јас ќе зборам за сожалувањето, бидејќи стварно почесто се користи кај лицата...

Не постои континуитет во институциите

26.12.18

Еден од главните проблеми којшто не обременува и ни прави проблеми во оваа земја, е тоа дека за овие 27 години ние во суштина не...

Женските прашања се посебен аспект на сиромаштијата

24.12.18

Најголем проблем во нашето општество кој е извор на сите други проблеми е сиромаштијата, а еден посебен аспект на невработеноста...

Односот кон животните говори многу за општеството

14.12.18

Насилството кон животните треба итно да престане, а институциите мора да најдат хумани и системски мерки за справување со...

Скопје страда од постојано префрлање на топката

12.12.18

Секој следен градоначалник смее да си дозволи да рече дека проблемите се наследени од претходните градоначалници, но тоа не е...

Граѓаните немаат доверба во основните темели на заштита на човековите права

10.12.18

И после 27 години од воспоставувањето на независноста на Македонија. граѓаните се` уште се соочуваат со правна несигурност, со...