fbpx

Анна Кондратенко: Македонија има музички таленти кои треба да ги негуваме

Влог

23.01.20

Прегледи

Анна Кондратенко, првата виолина на Македонската филхармонија е натурализирана Македонка со потекло од Новосибирск, најстудениот руски град со најдобри виолинисти. Кондратенко за РесПублика вели дека во Македонија има доста талентирани деца за музика, но нема систем со кој ќе се инвестира во квалитетно музичко образование.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии