fbpx

Бежоска: Треба да инвестираме во здравство и образование

Влог

12.09.19

Прегледи

За силна економија потребен е квалитетен човечки потенцијал, вели гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска Бежоска. Според неа, неопходно е вложување во образованието и во здравството, оти здраво население значи поголема продуктивност, а со тоа и побогато општество.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Bezhoska-Treba da investirame vo zdravstvo i obrazovanie