fbpx

Беќар: Синдикатот е моќна алатка за промени

Влог

08.08.19

Прегледи

Професорката Мира Беќар ги охрабува младите да се зачленат во синдикатите за да можат на организиран начин да направат општествени промени и да ја контролираат власта, давајќи конкретни примери кои се придобивките од синдикалното членство. Преку примерот на Независниот академски синдикат (НАкС) кој изникна од Професорскиот пленум, таа доловува како со здружени сили се станува фактор при носењето на одлуките кои ги засегаат токму професорите.

Додава и дека синдикатите во земјава треба да се реформираат за да се отстрани стереотипот од минатото дека синдикалците се пасивни луѓе кои се врзани единствено за своите фотелји.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Bekar-Sindikatot-e-mokna-alatka-za-promeni