fbpx

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“

Влог

08.03.19

Прегледи

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите. Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството.

Vreme e da se razoblicat skrienite poraki na Places ko devojce-Izdrzi maz si