fbpx

Дарија Андовска: Да ја разбудиме одговорноста со подигнување на свеста и совеста

Влог

18.06.20

Прегледи

Пандемијата со КОВИД 19 ни ја ограничи слободата на движење, но ни ја потенцираше одговорноста на сите нивоа на колективното живеење, вели композиторката Дарија Андовска. Младата уметница која неодамна се врати од Минхен кадешто имаше премиера на две нејзини композиции, укажува дека општествената одговорност пред сѐ почнува од личната.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии