fbpx

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани

Влог

24.12.19

Прегледи

Скопје стана синоним за убави настани од културата, кои за жал никој не ги знае. Професорот Владимир Мартиновски за РесПублика објаснува дека медиумите, а пред се телевизиите заборавија на културните настани. За него е многу тажна сликата во главниот град, наместо книжарници во близина на училиштата има обложувалници и коцкарници.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии