fbpx

Мирко Попов: Музичарите остануваат со „ситни ковчиња“

Влог

31.12.19

Прегледи

За музичарот Мирко Попов творците на добра и квалитетна музика оставени се сами на себе и добиваат мала поддршка од државата. За РесПублика тој говори дека нивниот квалитет повеќе се почитува во другите држави. За него е потребна професионализација во овој сектор, каде квалитетот ќе биде препознаен и награден.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии