fbpx

Османли: Културните власти ги заборавија авторите

Влог

07.11.19

Прегледи

Со фаворизирањето фестивалска култура, Министерството за култура ги заборави авторските и уметничките трудови, критикува писателот и новинар Томислав Османли. Во оваа Влада се сменија тројца министри за култура, од кои последните двајца не се од ресорот култура, па нивните интересирања се сигурно во други домени, вели Османли.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии