fbpx

Рисимкин: Време е за деконтаминација

Влог

18.07.19

Прегледи

Кореографката Рисима Рисимкин укажува дека е дојдено времето за лична и колективна деконтаминација на повеќе нивоа. Првото ниво е јавниот простор, односно како да се однесуваме во парк, на плоштад, по улица. Вториот сегмент е загадувањето на социјалните мрежи: да им се вратиме на вредностите и почитта во комуникацијата со соговорникот. Третото ниво каде е потребна деконтаминација, според Рисимкин е во културата. Вели дека независната сцена треба да е платформа за прогрес и општествена критика. „Чистењето“ според искусната кореограф треба да почне од дома: семејството е првата и основна клетка каде се учат овие вредности.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

riminski