fbpx

Синоличка Трпкова: Слободата без одговорност и знаење е ропство

Влог

14.05.20

Прегледи

Откога Ковид 19 ни ги ограничи слободите и правата, актерката и професорка на Драмскиот факулте Синоличка Трпкова се осврнува на поимањето на слободата, што е таа за нас, како ја дожиуваме, во колку форми постои... Трпкова вели дека мора да учиме, индивидуално и системски, за да ја разбереме слободата во „новата реалност“.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии