fbpx

Флориан Биебер, Дане Талески и Никола Димитров

Флориан Биебер е координатор на Balkans in Europe Policy Advisory Group (BiEPAG) и е професор по Југоисточно-европски студии на Универзитетот во Грац во Австрија. Дане Талески и Никола Димитров исто така се членови на BiEPAG. Талески е професор на Југоисточно Европскиот универзитет во Македонија. Димитров е поранешен амбасадор на Македонија во Холандија (2009-14) и во САД (2001-06).

Критичката настава ги оспособува младите за општествена трансформација

Каролина Бабич

Пеѓа Ашанин Голе

24.08.22

Новите генерации не можат да го променат светот ако наставниците на своите ученици  им даваат само модели за „повторување“ на деловни и...

Враќањето на геополитиката на Балканот не е неизбежно

Флориан Биебер, Дане Талески и Никола Димитров

15.05.17

проф. д-р Флориан Биебер, д-р Дане Талески и доц. д-р Никола Димитров Политичките кризи, регионалните тензии и влошувањето на демократијата...