fbpx

Тeknologjiet digjitale dhe dhuna me bazë gjinore

Elena Mihajlova Stratilati

07.02.24

Dhuna digjitale me bazë gjinore është e shfrenuar, duke filluar nga ngacmimi i grave që janë figura publike në mediat sociale deri tek ndjekja e partnerëve intimë duke përdorur aplikacione të krijuara për këto...

Çfarë (nuk) dimë për variantin Omicron

12.01.22

Haris Babaçiq Për momentin, nuk ka asnjë arsye për panik, por duhet t’i qasemi me kujdes rrëfimit se varianti Omicron shkakton një formë të lehtë të KOVID-19 që do të çojë shpejt në fundin e pandemisë. Çdo kopjim i gjenomit SARS-CoV-2 gjatë...

Pse fundi i pandemisë po vjen më ngadalë në Maqedoni?

06.10.21

Dr. Haris Babaçiç Në fillim të pandemisë, ne vlerësuam se ndoshta do të zgjasë për dy vjet. Një vit e shtatë muaj më vonë, sot pyes veten nëse do të jetë kështu me Maqedoninë. Jo për shkak të mungesës së mekanizmave dhe mjeteve për të arritur...