fbpx

Југослава Дуковска

Југослава Дуковска (1964, Белград, Р.Србија). Еко-активист, планинар, free-lance новинар.

Стратегијата за намалување на загадувањето – недопустливо поигрување со здравјето на граѓаните

Југослава Дуковска

10.12.18

МК   ALB Југослава Дуковска Владата се обидува со паушални мерки во наредниве две години да ја решава катастрофалната состојба во која се...

Проблемот со рудниците – проблем со доверба во државата

Југослава Дуковска

19.11.18

МК   ALB Југослава Дуковска Дали на олтарот на развојот (читај: профитот) ќе биде жртвуван цел еден регион и неговите потенцијали за...

Есента на еден гасовод

Југослава Дуковска

07.09.18

Југослава Дуковска „За жал на сите нас, Водно не е заштитено подрачје!“, креваше раменици Макрадули од говорницата на јавната дебата модерирана...