fbpx

Luka Pavićević

Luka Pavićević është student në Universitetin e Harvardit. Studiues dhe aktivist. Ai është veçanërisht i interesuar për çështje nga fusha e politikës, drejtësisë, filozofisë dhe arsimit.

“JO” për kombësinë në certifikatat e lindjes

Luka Pavićević

14.08.23

Me udhëzimin e ri të ministrit Lloga, kushdo që dëshiron të regjistrohet në një universitet ose të marrë pjesë në një konkurs, do të duhet të ndajë përkatësinë etnike (në mënyrë të pavullnetshme) me një rreth të madh dhe të pacaktuar njerëzish...

Reforma e procedurës legjislative është çelësi i politikave më cilësore

Luka Pavićević

01.12.20

Luka Paviçeviq Në Kuvend ku merren vendime universale, procesi duhet të jetë i hapur, transparent dhe plotësisht demokratik për qytetarin e zakonshëm. Si ta arrijmë këtë? Asnjë vend nuk mund të mburret me politika të përkryera. Çdo zgjidhje ka të mirat...

KOVID-19, taçerizmi dhe e ardhmja e botës

Luka Pavićević

13.05.20

МК Luka Paviqeviq Edhe pse Teçerizmi ka marrë një goditje, kjo nuk do të thotë se nuk është në gjendje të mbijetojë si një ideologji… Potenciali për një lloj kthimi të botës drejt solidaritetit socialist ndërkombëtar është shumë i vogël....

Edukata seksuale mund të zgjidhë problemet e nxënësve maqedonas

Luka Pavićević

03.02.20

МК Luka Pavikevik Duket se nxënësit nuk kanë të ndalur së befasuar opinionin maqedonas kohëve të fundit. Nga videot që tregojnë shkatërrimin e inventarit shkollor e deri tek shpërndarja e fotove në prag të pornografisë në grupe të mbyllura të...