fbpx

Мартин Николовски

Мартин Николовски е роден во Битола. Своето основно и средно образование го завршува во родниот град, а дипломира на насоката новинарство на Универзитетот „Хаџи Бајрам Вели“ во Анкара, Република Турција. Добитник е на голем број награди и признанија во земјава и странство. Автор е на збирката раскази „Моето јас”. Моментално е вработен како новинар во Телма телевизија.

Паметно Скопје: Нова агенда за главниот град

Мартин Николовски

17.11.21

Текстот е објавен во рамки на конкурсот за најдобар блог „Во каков град сакаш да живееш?“ организиран од Рес публика и ИКС. Мартин Николовски...