fbpx

Марјан Вучковиќ

Марјан Вучковиќ дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје, каде и магистрирал на катедрата за политички науки во областа на цивилното општество и меѓуетничките односи во Република Македонија и регионот. Претседател е на Македонски политиколошки форум, здружение на политиколози на Македонија, како и долгогодишен колумнист на неделниот магазин „Его“. Се занимава со политичките и општествените случувања во државата и пошироко, давајќи сопствени согледувања и размислувања за истите.

Жените имаат сè помалку пристап до медиумите во Србија

проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ

28.06.23

Значително повисоката застапеност на мажите како извор на информации и како интервјуирани лица споредено со жените е континуирана медиумска...

Пожарите – фактор изненадување после триесет години независност

Марјан Вучковиќ

23.08.21

Марјан Вучковиќ Високите температури, сушата и ниското ниво на свест толку многу ги потпалија страстите на политичката елита, а богами и шумите,...

Кренавме ли раце од борбата за спас на јавниот простор?

Марјан Вучковиќ

14.06.21

Марјан Вучковиќ Присвојувањето на јавните површини, тротоарите, кејовите, крајбрежјата, плоштадите, не е проблем кој е во својата зародиш, но е...

Тивка узурпација на јавниот простор

Марјан Вучковиќ

10.12.15

м-р Марјан Вучковиќ Потребата од јавен простор ни припаѓа на сите нам, меѓутоа спроведувањето на желби на поединци се` повеќе го узурпира јавниот...