fbpx

Роберт Скиделски (ROBERT SKIDELSKY)

Роберт Скиделски е член на британскиот Горен дом и почесен професор по политичка економија на Универзитетот Ворвик, поранешен неизвршен директор на приватната руска нафтена компанија PJSC Russneft од 2016 до 2021 година. Автор на биографијата на Џон Мејнард Кејнс во три тома. Својата политичка кариера ја започнал во Лабуристичката партија, станал портпарол на Конзервативната партија за финансиски прашања во Горниот дом и на крајот бил принуден да ја напушти Конзервативната партија поради неговото противење на интервенцијата на НАТО на Косово во 1999 година.

Полека одиме кон дистопија

Роберт Скиделски (ROBERT SKIDELSKY)

02.06.23

Среде оваа растечка возбуда околу генеративната вештачка интелигенција, расте и загриженоста за нејзиниот потенцијален придонес кон ерозијата...