fbpx

Сотир Габелоски

Сотир Габелоски е службеник за млади во општина Крушево и имплементатор на иницијативата „Од млади за млади“ во рамки на проектот „Поддршка за изборни реформи“.

Институциите да најдат адекватен пристап до младите

Сотир Габелоски

12.06.23

Службениците за млади во институциите треба поефикасно да комуницираат со младите преку проактивен пристап и адаптиран јазик, додека...

Младите не бараат само повисоки плати

Сотир Габелоски

29.03.23

Младите си заминуваат од Македонија, а мерките кои се преземаат за да се задржат не се целосни. Општеството се менува многу брзо и институциите и...

Во младите не се вложува доволно

Сотир Габелоски

02.11.22

И покрај одреден напредок, главните проблеми на младите досега неуспешно се решаваа. Ќе понуди ли новата Национална стратегија за млади можност за...