Histori nga rajoni

Krimi i organizuar në Serbi është biznes shtetëror

Ана Лалик

17.02.22

Për dhjetë vitet e fundit, Serbia ka arritur një ekspansion gjigant në industrinë e ndërtimit, një sektor që është i përkryer për pastrimin e kapitalit të fituar në mënyrë të paligjshme për shkak të legjislacionit të pamjaftueshëm dhe pothuajse...

Si shpenzoi ESM-ja miliona përmes marrëveshjeve/negociatave të drejtpërdrejta

Влатко Стојановски

09.02.22

Nëse në gjashtëmujorin e parë të vitit 2021, kompania shtetërore për prodhimin e energjisë elektrike AD ESM (ELEM) ka lidhur 6 kontrata në procedura negocimi pa shpallur konkurs me vlerë totale prej 9 milionë euro, në gjysmën e dytë të vitit ka lidhur 12...

Drogë, krime, vrasje: Si ranë grupet kriminale malazeze

Иван Чаденовиќ

04.02.22

Ivan Çadenoviç Grupet kriminale vazhdojnë kontrabandën dhe shitjen e kokainës nga vendet e Amerikës Latine drejt Europës, pavarësisht pasojave të luftës së përgjakshme dhe dekonspirimit të aplikacionit të koduar “Sky”. A e ka përfunduar aplikacioni...

Korrupsioni në bujqësi

Фитим Гаши

31.01.22

Fitim Gashi “Kush mbjellë, korrë”- është shprehja për atë që hedh farën e një bime në tokë me qëllimin që t’i japë rendiment. Por shumë zyrtarë publik në Kosovë korrën pa mbjellë, duke u përfshirë në një skemë të gjerë korrupsioni dhe...

Tirana: një qytet i plagosur nga pastrimi i parave

Алис Тејлор

28.01.22

Alice Taylor Marshimi i fadromave, vinçave dhe mikserëve të çimentos vazhdon ndërsa shqiptarët e gjejnë veten të dëbuar nga qyteti. Ata që kanë mbetur janë dëshmitarë të shkatërrimit të monumenteve historike, këndeve të lojërave dhe hapësirave të...

Në pritje të shkopit magjik

Ивор Фука

29.10.21

Ivor Fuka Në spital takojmë Aleksandrin, një pacient 53-vjeçar. Ai tregon hapur para kamerës se i kanë zbuluar mpiksje të mëdha në mushkëri dhe se tani mjekët nuk po e nxjerrin nga shtrati në repartin respirator. Para kësaj, ai thotë se nuk ka pasur...

Pushteti dhe qytetarët në Mal të Zi: Të shurdhër ndaj paralajmërimeve, masave dhe përgjegjësisë

Андреа Јелиќ

22.10.21

Andrea Jeliç Vendimet e marra nga qeveria e mëparshme ishin, siç doli, të këqija. Përgjegjësia e qeverisë së re ilustrohet më së miri nga fakti se përfaqësuesit e saj nuk kujdesen për rekomandimet që bëjnë vetë. Si zakonisht, më së shumti vuajnë...

Rruga e Serbisë drejt imunitetit kolektiv: Kush mbijeton do të dëshmojë

Денис Колунџија

15.10.21

Denis Kolunxhija Entuziazmi në muajt e parë të këtij viti lidhur me vaksinimin masiv në Serbi ishte i tillë saqë në muajin mars, Serbia ishte madje e para ndër vendet evropiane për sa i përket numrit të atyre që morën dozën e dytë për milion banorë....

Gaz lotsjellës në vend të vaksinave

Билјана Жикиќ

13.10.21

Biljana Zhikiç Me vetëm 48% të popullsisë së vaksinuar, gabimeve të papranueshme të grupit të ekspettëve për Covid-19 dhe protestave masive kundër vaksinimit, është e qartë se fushata e vaksinimit në Slloveni ishte jashtëzakonisht e pasuksesshme. Në...