fbpx

Блог

Како да го однесеме спортот на повисоко ниво

Иван Анастасовски

05.01.22

Проф. д-р Иван Анастасовски Од големо значење е тоа да го подигнеме организациски и функционално спортот на едно повисоко ниво, односно да се...

ЕУРО2020 треба да биде искрата што ќе го живне професионалниот спорт во Македонија

Иван Анастасовски

28.06.21

Проф. д-р Иван Анастасовски Непобитен факт е дека фудбалерите испишаа историја, но што понатаму? Дали ќе останеме на спомените или ќе тргнеме кон...

Ако сакаме поздрава нација, потребна е поголема физичка активност

Иван Анастасовски

28.10.20

Проф. д-р Иван Анастасовски Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат...

Оживување на идејата за Mинистерство за спорт и млади

Иван Анастасовски

31.08.20

Проф. д-р Иван Анастасовски Мора да ги убедиме политичките елити дека спортот во тешки мигови секогаш не охрабрува и сплотува. Време е за...

Спортот после COVID-19

Иван Анастасовски

30.03.20

Иван Анастасовски Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и...

Како до поголема професионалност во спортот

Иван Анастасовски

20.01.20

ALB Проф. д-р Иван Анастасовски Визија на развиениот свет е државните авторитети да го гледаат спортот како средство за подобар економски и...

Македонскиот спорт доби патоказ како да ја смени легислативата

Милорад Стојмановски

25.11.19

ALB Милорад Стојмановски Владините претставници Даниел Димевски и Ѓорѓи Тасев од прва рака можеа да ги слушнат забелешките во седиштето на ИОК во...

Преку измени во законот за игри на среќа и забавните игри до подобра спортска инфраструктура

Иван Анастасовски

21.08.19

ALB проф д-р Иван Анастасовски Неопходно е да се допрецизира законот со што би овозможил одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон...

Даночни олеснувања за развој на македонскиот спорт преку спортски ваучери

Иван Анастасовски

08.04.19

ALB проф. д-р Иван Анастасовски Владата преку Законот за даночно олеснување или т.н. „спортски ваучери“ настојува да ги стимулира стопанските...

Пандев сака да биде нов претседател на ФФМ, но тоа не е доволно!

Милорад Стојмановски

07.12.18

МК   ALB Милорад Стојмановски Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката“ на добивање гласови од делегатите со поткуп,...