Дали наглиот раст на доларот ќе заврши со остар пад?

Некои од значителните зголемувања на вредноста на американската валута кои се случија во минатото, вклучително и оние во средината на 1980-тите и на почетоците од 2000-тата, на крајот завршија со остри падови. Но, единственото нешто што може да се каже со сигурност е дека периодот на исклучително мирни девизни курсеви на главните валути, кој започна уште во 2014 година, сега е минато.