Опасностите на утопијата наречена вештачка интелигенција

Вештачката интелигенција покажа дека може да толкува правни аргументи, да поставува медицински дијагнози, и да победи професионални играчи на покер, па и шаховски велемајстори како Гари Каспаров. Но, мошне лесно дозволуваме да нè занесе магијата на вештачката интелигенција, и ги игнорираме опасностите од таквиот развој на настаните.