Category Archives: Uncategorized @mk

Подобри ги своите блогови во пет лесни чекори

Веќе дозна што е блог, како може да се искористи блогирањето за општествена промена, и кои се карактеристиките на една ефективна блог страница. Но, како што веќе нагласивме, најважното нешто за еден блог е неговата содржина. Без квалитетно напишани блогови, вашиот блог ќе остане во заборав и нема да биде сфатен сериозно од оние што…

Клучни елементи на успешен блог

Веќе пишувавме за тоа што е „блог“ и како блогирањето може да биде искористено за општествена промена. Но, што е она што го прави еден блог ефективен? Без разлика дали се работи за блог за политика, економија, лидерство или менаџмент, постојат повеќе принципи кои треба да се следат при раководење со еден блог. Објавување на…

Блогирањето како алатка за општествена промена

Освен што е одлична алатка за промовирање, подигнување свест во јавноста за определен бренд и дискусија со потрошувачите и заинтересираните читатели, блогирањето може да биде и ефикасна алатка за активизам. Односно, блогот може да влијае во насока на остварување на некоја општествена промена. Блогирањето може да се употребува како „борба“ против различни општествени неправди. Кога…

Што е „Блог“

Блог претставува онлајн платформа на која се прикажуваат низа на текстови, најчесто по хронолошки распоред. Блогот содржи текстуални содржи (популарно наречени „блогови“) напишани од еден или од група на автори. Блоговите содржат ставови и мислења за различни теми, зависно од определеноста и тематиката на блогот на кој се објавени. Квалитетот на содржината, редовно објавување, добар…