fbpx
 

Tелевизијата 24 Вести активно ги следи актуелните настани во земјава и настојува да ги претстави различните политички ставови и гледишта за проблемите. Во најголем дел случаи медиумот информира на начин што го открива и нагласува јавниот интерес и нуди поширок и подлабок поглед на настаните и процесите што се тема на известувањето. Телевизијата не само што пренесува критики кон политичките актери, вклучувајќи ги и државните институции од други субјекти, туку со аргументиран пристап изведува и сопствени критички заклучоци. Во однос на известувањето за политичките актери и нивните гледишта, може да се заклучи дека има релативен баланс во прилозите во кои се јавува ВМРО-ДПМНЕ наспроти во кои се јавува СДСМ. Во однос на користењето на изворите, во речиси половина прилози се јавува само по еден извор. Во само една четвртина прилози се јавуваат различни или спротивставени мислења во рамките на еден прилог.

ИЗВЕШТАЈ - МКД            ЗАКЛУЧОЦИ - МКД           ИНФОГРАФИК-1       ИНФОГРАФИК-2  

24 vesti1

 

 • Блогирај +

  Приклучете се кон тимот соработници и предложете тема или испратeте текст, со Ваша фотографија и куса биографија на info@iks.edu.mk.

  Повеќе

 • Насоки +

  Текстовите треба да имаат помеѓу 900 и 1300 зборови и да бидат напишани во куси пасуси, во разбирлив и неформален стил.

  Повеќе

 • Преземи +

  Содржината на блогот е слободна за споделување и читателите можат да оставаат разумни и конструктивни коментари на блоговите.

  Повеќе

 • 1

Поединечни извештаи за следењето на медиумите (03 - 14 октомври 2016)

mtv1

mtv2

sitel

telma

tv21

alsatm1

24vesti

alfa

kanal5

nova tv