fbpx
 • Пандемијата покажа дека новинарите не знаат како да известуваат во кризни ситуации

  Пандемијата покажа дека новинарите не знаат како да известуваат во кризни ситуации

  проф. д-р Дубравка Валиќ Недељковиќ Повеќе
 • Верските заедници се правни лица и мора да ги почитуваат законите

  Верските заедници се правни лица и мора да ги почитуваат законите

  Мирјана Најчевска и Мухамед Зеќири Повеќе
 • Во криза влегуваме брзо, а од неа излегуваме бавно

  Во криза влегуваме брзо, а од неа излегуваме бавно

  Никола Поповски Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • Блог
 • Влог
 • Поткаст
 • Алатки

И покрај тврдењата на американскиот претседател Доналд Трамп, американската разузнавачка заедница веќе долго време ја смета појавата на пандемии како една од најголемите закани.

Кент Харингтон (Kent Harrington)

Кога ќе заврши пандемијата, очекувајте државите да се вратат со поголема власт и поголем легитимитет.

Сабин Селими

Секоја криза е шанса, а ковид-кризата е шанса каква уште долго нема да имаме. Шанса, да почнеме да градиме праведно, солидарно, хумано општество, кое се грижи за сите свои членови.

Бранимир Јовановиќ
Игор Џамбазов: Ни претстои тешка борба за враќање на публиката во театарот
Синоличка Трпкова: Слободата без одговорност и знаење е ропство
Војо Иванов: Пандемијата потврди дека е време за промена на нееколошките навики
Верските заедници се правни лица и мора да ги почитуваат законите
Со транспарентност против нечесни игри во време на Ковид 19
Гласно ехо за самоизолација и солидарност во регионот
What is a Blog?
How to Start a Blog - The Beginner's Guide to Successful Blogging
How to Write and Create Great Blog Content

Блогови

 • Македонија
 • Регион
 • Project Syndicate
image
Кент Харингтон (Kent Harrington)
image
Ан Линд (Ann Linde) и Аранча Гонзáлез (Arancha González)
Ханс Бергстром (Hans Bergstrom)
Тим Диксон (Tim Dixon) и Матиè Лефевр (Mathieu Lefèvre)
 • MK
 • SQ
 • CNR/SR/BS
Она она што го нудат медиумите во времето на КОВИД-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто. Време е новинарите да се едуцираат за да можат да ја исполнат таа задача.
Përcjellja themelore e asaj që mediat ofrojë në kohën e Kovid-19 ka treguar se sa të papërgatitura janë për detyrën në fjalë - të raportojnë në kohë krize, ndërsa krizat po bëhen gjithmonë e më të shpeshta.
Osnovni monitoring medijske ponude u doba KOVID-19 pokazao je koliko su mediji nespremni za zahtevan zadatak izveštavanja u doba kriza, a one su sve češće. Vreme je da se novinari obrazuju za ispunjavanje tog zadatka.
 

Само 23 отсто од предвидените капитални инвестиции за оваа година се реализирани за осум месеци. Страшно ниско ниво, признава заменикот министер за економија Кире Наумов. Според него, капиталните инвестиции се предимензионираат бидејќи Владата сака да прикаже развоен буџет под притисок на гласачите кои „сакаат да видат здание уште утре“. Благица Петрески од Finance Think смета дека капиталните инвестиции се планираат на нереално остварливо ниво и притоа се опфаќаат секаков тип на инвестиции кои не се секогаш капитални.

Веб верзија

ТВ верзија