Се градат и до 400% повеќе станови од потребното

Поткаст

12.11.18

Прегледи

Во Скопје отсекогаш имало повеќе станови отколку семејства. Анализите на некои делови од градот покажуваат дека ако според планот на изградба биле планирани дополнителни 10 проценти на станови, се граделе и до 400 посто плус, вели професорката по архитектура Дивна Пенчиќ.

Целиот видео поткаст ResPublica гледајте го ТУКА.

Kako do odgovorno gradenje podkast