fbpx

Биљана Гинова е е феминист_ка и квир активист_ка вклучен_а во повеќе национални, регионални и Европски ЛГБТИ движења. Магистерските студии ги завршил_а на Универзитетот Сасекс во Велика Британија во рамки на програмата Род, насилство и конфликт. Моментално е вработен_а во ЛГБТИ - ЕРА Асоцијација за еднакви права во Западен Балкан и Турција како раководител_ка за застапување.

Лила Милиќ е активистка за еднакви права и правата на трансродовите лица и сексуалните работници.

Drejtësia më në fund duhet të qëndrojë në mbrojtjen e personave transgjinorë

Biljana Ginova, Lila Miliq

Ginova MilicPavarësisht rekomandimeve të Komisionit Evropian dhe Këshillit të Evropës, por edhe detyrimi që rrjedh nga vendim gjyqësor të cilin një burrë transgjinor e fitoi kundër vendit në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut, Republika e Maqedonisë së Veriut ende nuk ka miratuar zgjidhje ligjore që do të mundësojë njohjen ligjore të gjinisë, me çka vazhdon të prodhojë transfobi dhe dhunë strukturore mbi njerëzit transgjinorë.

Më shumë
  470 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq