fbpx

Димитар Христов е дипломиран политиколог, и студент на постдипломски студии на насоката ,,Применета политика и политички систем“ при Правниот факултет ,,Јустинијан Први“ во Скопје.

(mos)Interesimi i të rinjve për politikë

Dimitar Hristov

Dimitar Hristov 400x500Nëse partitë politike duan një rini të fortë, atëherë partitë duhet t'i përshtaten kësaj epoke moderne ku të rinjtë jetojnë dhe të braktisin disa nga format e tyre të vjetruara të rekrutimit të kuadrove. Organizatat e tjera qytetare mund të rrisin vetëdijen e të rinjve për jetën politike duke krijuar punëtori, kurse të shkurtra dhe ngjarje publike me diskutantë të njohur, ku të rinjtë do të jenë edhe më të vetëdijshëm për forcën dhe fuqinë e tyre që kanë në shoqëri.

Më shumë
  314 Klikime
  0 Komente

Një njësi zgjedhore - manipulim i elektoratit apo një mundësi reale për partitë e vogla

Dimitar Hristov

Sabin Selimi 400x500Rezultati i këtij ndryshimi, nëse është i pashmangshëm, do të çonte në formimin e një qeverie koalicioni jashtëzakonisht të paqëndrueshëm, siç ishte në Itali disa vite më parë, dhe ne si vend nuk jemi aspak të gatshëm për një makth të tillë në politikë.

Më shumë
  446 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq