fbpx

Елена Гаговска е писателка, истражувачка и новинарка која има завршено на факултетот Bard College Berlin, а моментално живее во Скопје. Ја интересираат и пишува за различни политички теми како што се интерсекциски феминизам, лево ориентирана политика, анти-расизам, работнички и ЛГБТИ права. Редовно објавува текстови на феминистичката платформа „Медуза“, а била објавена и на многу други домашни и странски медиуми како Women's Media Center, Summer of Solidarity и Jacobin magazine.

Njerëzit trans janë një pakicë e margjinalizuar, e jo njerëz të fuqishëm që përhapin "ideologjinë transgjinore"

Elena Gagovska

Elena Gagovska 400x500

Personat trans në Maqedoni janë në fakt qytetarë të dorës së dytë. Gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se narrativat transfobike në vendin tonë janë krejtësisht të gabuara.

 

Më shumë
  104 Klikime
  0 Komente

Mundësia e humbur e mediave për të hedhur dritë mbi dhunën me bazë gjinore

Elena Gagovska

Elena Gagovska 400x500Mos zgjidhja e rastit, madje një vit pas zbulimit të tij aktivizon publikun, sepse rrënohet iluzioni në lidhje me atë se autoritetet punojnë për zgjidhjen e rastit.

Më shumë
  155 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq