fbpx

Иван Дургутов е магистер по право при Правниот факултет "Јустинијан Први" на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје. Негова специјалност е казненото право, а особено темите за човекови права, со осврт на говорот на омраза и криминалот од омраза. Активен член и дел од раководството е на Европското здружение на студенти по право (ЕЛСА) - Република Македонија.

Pandemia është një zjarr që mund ta shujmë përmes vaksinimit masiv

Mr. Ivan Durgutov

Ivan Durgutov 400x500Rrallëkush mund të kishte pritur dhe supozuar se zakonisht, një komunikatë e rregullt e dhënë pas çdo seance të qeverisë mund të ngjallte interes të veçantë në publikun e gjerë. Por, ajo mrekulli ndodhi dhe komunikata nga seanca e 97 -të e Qeverisë lindi polemika dhe diskutime të mëdha, kryesisht në rrjetet sociale. Baza e fundit për polarizimin e qytetarëve maqedonas, këtë herë është (mos) kujdesi për veten dhe shëndetin e tjetrit, dhe shteti padyshim nuk bëri aq sa duhet për të sjellë domosdoshmërinë e vaksinimit më afër qytetarit të zakonshëm.

Më shumë
  85 Klikime
  0 Komente

Një vit më vonë: pandemia, anëtarësimi në NATO dhe shtyrja e regjistrimit të popullsisë

Ivan Durgutov

Ivan Durgutov 400x500Pandemia e koronavirusit është padyshim tema kryesore në të gjithë botën për vitin 2020. Megjithëse urimet e Vitit të Ri në janar të këtij viti kishin të bënin kryesisht me shëndetin dhe dëshirën për "normalitetin e vjetër", tre muajt e parë të vitit 2021 nuk paralajmërojnë ndryshime të mëdha se cila fjalë do të jetë përsëri më e përmendura në periudhën që vijon. Në vendin tonë, viti i kaluar pandemik na solli rrumbullakosjen e një prej përparësive strategjike të shtetit të pavarur maqedonas - anëtarësimin në NATO, por sikur nuk mundëm t'i gëzoheshim mjaftueshëm kësaj arritjeje.

Më shumë
  179 Klikime
  0 Komente

“Dhoma publike” (Јавна соба) është vepër penale dhe betejën duhet ta bëjmë së bashku

Ivan Durgutov

Ivan Durgutov 200x250Ringjallja skandaloze e të ashtuquajturës "Dhoma Publike" dëshmoi se kalimi i një viti, përveç një pandemie dhe skadimi i 365 ditëve kalendarike, nuk solli asgjë tjetër dhe të re në institucionet kompetente në lidhje me (mos)veprimin e tyre. Nga muaji janar i vitit 2020, deri në këtë moment, çështja është ende në fazën e procedurës para-hetimore dhe është e paqartë se kur mund të priten të intensifikohen aktivitetet dhe vendimi i ardhshëm i prokurorit publik.

Më shumë
  173 Klikime
  0 Komente

Lufta e kursyer me gjuhën e urrejtjes si shkak plus për evropeizmin e Maqedonisë

МК   ALB

m-r Ivan Durgutov

Ivan Durgutov 120x160Shkathtësia e një shoqërie nuk matet sipas asaj nëse gjuha e urrejtjes është në bollëk apo tërësisht mungon, por sipas asaj se sa një shoqëri e caktuar është argjile në disiplinimin e gjuhës së tillë dhe lufta e pa kursyer me atë.

Më shumë
  1917 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq