fbpx

Иван Николовски има магистрирано на Одделот за политички науки при Централноевропскиот Универзитет во Будимпешта стекнувајќи се со специјализација во споредбената политика. Етнички поделените општества, етничкиот идентитет во политиката и општествените движења се дел од неговите академски интереси. Николовски работи како истражувач во Центарот за европски интеграции при Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ во Скопје, фокусирајќи се на процесите на европска интеграција и регионална соработка помеѓу државите и општествата од Западен Балкан.

Etnikja dhe Maqedonia (Pjesa e dytë)

Ivan Nikolovski

Jona Koprencka 200x250

Zbatimi praktik i strategjisë për "një shoqëri për të gjithë", e cila në letër ka qëllime të mira të frymëzuara nga idetë moderne liberale rreth multi-kulturalizmit, është nën hijen e luftës së dështuar kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, si dhe ndërtimi i marrëdhënieve klienteliste me aktorë të diskutueshëm socio-politikë.

Më shumë
  340 Klikime
  0 Komente

Etnikja në politikën e Maqedonisë së pavarur

Ivan Nikollovski

Ivan Nikolovski 200x250

Maqedonia e Pavarur nuk mund të mburret me menaxhim të suksesshëm të çështjeve etnike,ndërkaq "gabime" bëhen në ditët e para të pavarësisë.

Më shumë
  268 Klikime
  0 Komente

Monopoli i identiteteve etnike në politikën në Maqedoni

Ivan Nikolovski

Ivan Nikolovski

Ç’ndodh me ata qytetarë që nuk përshtaten në diskursin tonë (bi)etnik?

 

Më shumë
  498 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq