fbpx

Јона Копренцка е асистент на одделот за меѓународни односи и политички науки при Универзитетот Епока во Тирана, Албанија. Таа е поранешен заменик уредник на онлајн веб-порталот "Gazeta Mendimi" кој, меѓудругото, покрива прашања поврзани со конфликтите во Средниот Исток и односите помеѓу Русија и НАТО/САД на Балканот.

Amerika, Turqia apo Serbia, ku do të gjejë mbështejte Edi Rama në mandatin e tretë?

Jona Koprencka

Jona Koprencka 400x500Kjo është hera e parë në demokracinë shqiptare që një parti do të jetë në krye të vendit për tre mandate me radhë. Në momentin që të gjithë mendonin se do të ndodhte rotacioni politik, kryeministri Rama mori një mbështetje të madhe jo vetëm nga elektorati vendas, por edhe nga ndërkombëtarët.

Më shumë
  853 Klikime
  0 Komente

Big Brother po ju vëzhgon! Kur shteti vjedh të dhënat personale.

Jona Koprencka

Vangelov RisteskiËshtë e frikshme të mendosh që dikush ka vite që pyet, heton, të ndjek, të përgjon, si në jetën reale, ashtu edhe në rrjetet sociale. Patronazhisti përvec se e di ku jeton, me kë jeton, çfarë bën në kohën tënde të lirë, kush janë miqtë, partneri yt, është i informuar dhe të kontrollon rrjetet sociale si facebook ku i bën “screenshot” posteve ose mesazheve, me qëllim që t’i ketë si provë.

Më shumë
  476 Klikime
  0 Komente

Emigracioni në Shqipëri të rinjë dhe rrjedhja e trurit

Jona Koprencka

Jona Koprencka 200x250

Tashmë të rinjtë duan të largohen sa më parë nga vendi i tyre. Ata nuk ndjehen më të përfaqësuar dhe kanë humbur ndjenjën e përkatësisë.

Më shumë
  794 Klikime
  0 Komente

Komunitetet vulnerabël dhe COVID-19

Jona Koprencka

Jona Koprencka 200x250Grupet vulnerabël të shoqërisë janë ata mbi të cilët katastrofat dhe masat shtrënguese rëndojnë më tepër. Pandemia Covid-19 nxorri në pah për të disatën herë se komuniteti Rom në Shqipëri mbetet më i prekuri.

Më shumë
  1756 Klikime
  0 Komente

Shtatori 2001: si ndryshoi njëherë e përgjithmonë koncepti mbi terrorizmin

МК  SR

Jona Koprencka

Jona Koprencka 200x250Terrorizmi dhe ekstremizmi i dhunshëm sot luftohen me konferenca, seminare, ëorkshope, inciativa lokale, rajonale, kombëtare dhe ndërkombëtare; luftohen me një projet në një shkollë , në një qëndër profesioale, në Tv, radio apo gazetë; luftohen duke treguar se kjo është lufta e të mirës ndaj te keqes, luftohen nga të gjitha vendet sepse paqja stabiliteti dhe siguria janë vlerë e cdo vendi.

Më shumë
  2951 Klikime
  0 Komente

Integrimi në Bashkimin Evropian:  Bashkëpunimi i aktorëve vendas si faktor deciziv

МК  SR

Jona Koprencka

Për tu bërë pjese e Bashkimit Evropian, së pari duhet një jetë e qete dhe bashkëpunuese politike brenda vendit.

Më shumë
  1952 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq