fbpx

Младен Обреновиќ е доктор по комуникациски науки и професионален новинар со позадина во медиумите и хрватските медиуми во Босна и Херцеговина. Неговата професионална новинарска кариера се случи во 1996 година во Вуковар, каде што работеше за локалните медиуми како дописник на Глас Славонија и Јутарњи лист, покривајќи ја темата за хрватската историја. Од 2010 до 2013 година, тие беа регистрирани во Загреб, каде што ја покриваа дневната политика и актуелната тема за хрватските дрвја, исклучени од хрватската сабора, Владе и правните институции. Во Доласку и Сараево, радиото за Ал azeезеру Балкан како новинар, а потоа уредник на порталот. Радиото е исто така новинар на БИРН во Босна и Херцеговина. Присутни сме на бројот на медиумски курсеви и конференции, а во моментов учиме и учиме.

Muralet vazhdojnë të hapin plagët e luftës dhe të thellojnë ndarjet në Bosnjë dhe Hercegovinë

Mladen Obrenoviç

Mladen Obrenovic 400x500Nëse monumentet në Bosnje dhe Hercegovinë dhe ato kushtuar të gjitha viktimave pa dallim kombësie dhe/ose feje, të cilat së bashku edhe ashtu mund të numërohen me gishtat e dorës, tani po bëhen objekt që po shënojnë territore dhe po promovojnë tri pikëpamje të së kaluarës së afërt - asaj boshnjake, kroate dhe serbe - nuk duhet të jenë të tilla, të paktën muralet. Fatkeqësisht, ata janë - veçanërisht ato të dedikuara Mlladiçit dhe Praljakut.

Më shumë
  143 Klikime
  0 Komente

Është koha për të lejuar shkencën dhe argumentet të drejtojnë politikën

Mladen Obrenoviç

Mladen Obrenovic 400x500

Kur ndodhi kriza e koronavirusit, ‘dritat e skenës’ iu drejtuan ekspertëve për një kohë, sepse natyrisht pritej përgjigje prej tyre. 'Falë virusit', shpresa që mundësoi kthimin në skenë të profesionit dhe shkencës, të individëve dhe kolektivëve që mund të ndihmojnë komunitetin me njohuritë dhe aftësitë e tyre, ishte jetëshkurtër - derisa politikanët nuk shfrytëzuan këtë mundësi.

Më shumë
  228 Klikime
  0 Komente

Panik për mungesë vaksinash, por kur mbërritën kishte plot „për t'u hedhur“

Mladen Obrenoviç

Mladen Obrenovic 400x500Marrë parasyh mosbesimin e konsiderueshëm dhe ndikimin e fortë të kundërshtarëve të vaksinimit, por edhe me faktin se Bosnja dhe Hercegovina është mjaft vonë me imunizimin masiv në raport me fqinjësinë, dhe në raport me botën, përqindja e qytetarëve të vaksinuar është jashtëzakonisht e ulët. Të dhënat e fundit tregojnë se as 12 përqind e popullsisë së rritur, pra çdo banor i tetë, nuk është plotësisht i vaksinuar, dhe Bosnja dhe Hercegovina është e para në Evropë për sa i përket numrit të vdekjeve për milion banorë.

Më shumë
  121 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq