fbpx

Ридван Пешкопија е предавач за политичко однесување и методи на истражување на Универзитетот за бизнис и технологија, Косово. Докторирал на насоката по политички науки при Универзитетот во Кентаки. Тој, исто така, има магистерски студии по урбанистичко планирање, дипломатија, политички науки и применета математика. Објавува редовно во академски списанија на теми како што се политичка филозофија, социјална теорија, филмски студии, меѓународни односи, компаративна политика, политичка и социјална психологија, методи на истражување, кривична правда, образовна политика и политичко однесување.

Kriza e liberaldemokracisë

Ridvan Peshkopia

Ridvan Peshkopia 400x500

Dije sociale e konsoliduar tashmë tregon se shoqëritë shemben për shkak të vendimeve të tyre të gabuara të marra mbi ide të gabuara. Sa ju takon këtyre të fundit, Perëndimi në fakt mund t’i shërbejë gjithë botës si ekspozita e ideve tmerrësisht të këqija dhe qartësisht të dështuara, të tilla si komunizmi, fashizmi, nazizmi, feminizmi, anarkizmi dhe, tani së fundmi, liberalizmi.

Më shumë
  641 Klikime
  0 Komente

Eksperimenti Afgan dhe dështimi i liberaldemokracisë

Ridvan Peshkopia

Ridvan Peshkopia 400x500Por, përtej Afganistanit, kriza e shtetit Veberian dhe e sistemit politik liberaldemokrat ka filluar të ndjehet edhe në Perëndim. Humbja e aftësisë apo edhe vullnetit për mbrojtjen e kufinjve nga imigracioni i paligjshëm, humbja e kohezionit social, polarizim politik ekstrem dhe rënia e vetëbesimit në trashëgiminë, kulturën, traditat dhe vlerat janë vetëm simptomat e para të krizës.

Më shumë
  816 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq