fbpx

Радосвета Василева е бугарски правник чии истражувачки интереси ги опфаќаат правото на ЕУ и компаративното јавно и приватно право. Автор е на бројни написи за академски списанија и мислења за медиуми, како што се Еуроњуз, ЕУобсервер, Нова Источна Европа, Брисел Тајмс и други. Василева има личен блог [radosvetavassileva.blog] посветен на владеењето на правото во Бугарија. Таа е доктор на правни науки при Универзитетскиот колеџ во Лондон (Велика Британија), магистер по право при Универзитет Париз 1 Пантеон-Сорбона (Франција) а додипломските студии ги завршила на насоката по меѓународни односи при Универзитетот Тафтс (САД). Во моментов таа е ангажирана како Визитинг Истражувач на Универзитетот Мидлсекс во Лондон.

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në korrik: shoqëria civile përballë autokracisë në Bullgari

Radosveta Vasileva

Radosveta vasileva 400x500Sigurisht, Bojko Borisov tashmë po u ankohet udhëheqësve të EPP-së se këto zgjedhje nuk do të jenë të drejta dhe se ato do të çojnë në një skenar apokaliptik për Bullgarinë, respektivisht vendi do të dilte nga shinat pro-evropiane nëse GERB nuk do të ishte në pushtet. Ndërkohë, të gjitha partitë e opozitës janë pro-evropiane, kështu që propaganda e Borisov nuk është aspak krijuese.

Më shumë
  137 Klikime
  0 Komente

Zgjedhjet parlamentare në Bullgari: Basti i madh, ardhmëri e pasigurt

Radosveta Vasileva

Radosveta vasileva 400x500Obsesioni i Borisov për të parandaluar zgjedhjet e parakohshme me çdo kusht, një seri skandalesh që mund të kompromentojnë drejtësinë e zgjedhjeve dhe manipulimet e medias me ndihmën e sociologëve servilë, ne jemi vetëm dëshmitarë të frikës. Sidoqoftë, frika është një këshilltar i keq. Sa më shumë që GERB e don pushtetin si një qen i uritur që mbron kockën, aq më shumë qytetarët po bëhen vigjilentë dhe të motivuar për t'ua marrë kockën atyre.

Më shumë
  215 Klikime
  0 Komente

Disa leksione dëshpëruese që vendet e Ballkanit Perëndimor mund të mësojnë nga përvoja e Bullgarisë me BE-në

Radosveta Vasileva

Radosveta Vasileva 200x250Në vitin 2007, ne ishim aq të lumtur dhe krenarë saqë më në fund u gjetëm në atë vend mitologjik, në atë klub pretendendues vetëm për anëtarët e zgjedhur, i njohur si Bashkimi Evropian. Megjithatë, trembëdhjetë vjet pas anëtarësimit, kjo ëndërr evropiane është më shumë i ngjanë një makthi.

Më shumë
  252 Klikime
  0 Komente

Sa miqësore është Marrëveshja për Miqësi midis Maqedonisë dhe Bullgarisë?

Radosveta Vasileva

Radosveta Vasileva 200x250Pas vetos së Bullgarisë për fillimin e negociatave për aderim me Maqedoninë për shkak të mosmarrëveshjeve rreth historisë, pati një zemërim të madh. Megjithatë, nëse hedhim një vështrim më të thellë do të shohim se përplasja midis Bullgarisë dhe Maqedonisë ishte diçka që mund të parashikohej se mund të ndodhte.

Më shumë
  495 Klikime
  0 Komente

 • Blogo +

  Bashkohuni me ekipin e bashkëpunëtorëve dhe sugjeroni një temë ose dërgoni një tekst, me foton tuaj dhe një biografi të shkurtër në info@iks.edu.mk.

  Lexo më shumë

 • Udhëzime +

  Tekstet duhet të përmbajnë ndërmjet 900 dhe 1300 fjalë dhe duhet të shkruhen në paragrafë të shkurtër, në një stil të kuptueshëm dhe joformal.

  Lexo më shumë

 • Shkarko +

  Ne dëshirojmë të nxitim një debat të shëndetshëm në lidhje me interesin publik dhe për këtë arsye t'i inkurajojmë lexuesit të lënë komente të arsyeshme dhe konstruktive në të gjitha blogјet tona, përfshirë edhe kritika të forta.

  Lexo më shumë

 • 1

Na ndiq